Thursday, September 19, 2013

Jual menjual gulung tikar !

Today first day kelas kiteorang berniaga untuk subject entrepreneurship under dr.anizah. masalahnya banyak gerai yg berniaga pada same day. Why not dia separate kelas a today and our kelas tomorrow. X de la crowded sngt and tdk lah berlaku kerugian yg amat ! kerugian ok !!!!!

Nama group aku Super Delicious ! memang sedap lah weh nasi lemak ! makanan kiteorg semua homemade ok !! tapi x de org nak beli ! sedihnyeee !!! total modal rm 425.50 !!!!!! sales today rm77.50 !! kerugian today 348 ! saborrr ajo la ehh !! sedihhh sedihhh !!! 


Dulu masa diploma pun ak pernah jugak buat selling macam ni, x de la rugi nak mati macam ni !! oh my money melayang macam laying-layang terputus talinya !!! arghhhh seteressssss !!!!!!!!! walauapa pun ak redhooooooooo !!! sahaja aku berniaga berhabisan duit kerana nk lulus subject ni 

Menu kiteorg nasi lemak, popia gunting, popia gulung, kek batik, keropok, ice blanded and dadih !! dadih tu sampai kiteorg bagi sedekah je kt org !! x laku weh ! sedihnyaa ! nasi lemak lagi lah satu tong nasi tu x usik langsung pun ! ya allah membazirnyaaa !!! sedih je tngk makanan yg x habis 


Next week x tau lah macam mana nak niaga !! tukar menu la kot ! lagi pun tempat kiteorg kat hujung so org x Nampak ! btw tq kwn2 kelas beli nasi lemak and ice blanded ! kawan2 kelas jela yg support ! sedihhhhhh


Hope next week lagi meriah gerai kami dan akan dapat untung lebih.. Insyaallahh

No comments:

Post a Comment