Thursday, January 10, 2013

Derma darah

  1. 23/ 5/ 2009
  2. 24/ 9/ 2009
  3. 30/ 11/ 2009
  4. 6/ 4/ 2010
  5. 20/ 7/ 2010
  6. 26/ 1/ 2011
  7. 14/ 6/ 2012

Baru 7 kali aku derma darah. Aku aim nk habis satu buku ni. Entah lah weh, bagi aku satu kepuasan derma darah ni. First time derma darah masa 18tahun kt PLKN. Masa nak cari urat2 dia tu, x jumpa sampaikan 8 jarum ak kene cocok. Sampaikan doctor tu tanye nak teruskan ke x. Aku cabar diri aku sendiri dan Alhamdulillah jumpa jugak dan berjaya laburkan 450ml darah aku. Kali keberapa tah aku x ingat, masa ni derma kt KBMall pegi skali ngn akak aku. x rancang pun nak derma hari tu just jalan2 je, then ternampak ape lagi on ajelah. Yang kelakarnya akak aku nih sampai dah half way derma darah dia pitam pulak. Ak tegelak je tengok dia pitam atas kerusi tu.. Heheh,. Akak ak ni x kuat cikit. Haaa... So hopefully this year aku dapat donate lagi darah. 

No comments:

Post a Comment