Saturday, May 14, 2011

Saatku kenali DIA

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah 
bahagia untukku


ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja



al-kisah terjadi semuanya di kedai makan ibu.aku bersama ngn eikha lepak makan kedai ibu. then tiba2 ada 2 orng budak laki dtg kearah meja aku. semuanye bdn spesen jew and pakai baju hitam. black mental ke ape? awal2 ak tiada perasaan lagi dan ak just tngk g2 
jew diaorg nie.diaorg duk tepi meja aku. skali ak terdengar diaorg duk borak oh org kg ak rupanya. apa lagi ada can nk jual minyak la aku nih. mula2 ok lagi, skali ak terpendang kt DIA wah cm boleh tahan laki nih. ak usha dia duk makan, memang ak tengok jew gerak geri dia makan. cara dia makan, rupa dia, memang buat jantung ak goyah. sampaikan tngh syok ak duk usha DIA, member dia perasan ak duk tengok jew si DIA nie. ape gkwn dia ckp la kt DIA awek nie duk usha kau. skali dia pandang ak, ak terus pandang tempat lain. malu shiall.! dan pernah masa first time mcm nie mata kami saling pandang antara satu sama lain. ape lagi ak terus senyum je la and ada respond.!! wah..dalam hati ak bergoyanglah..!! kebetulan masa 2 ak pakai jersi bola kel. sempat dia ambk tisu kat meja ak, wah da makin naik la perasan ak nih. si eikha da gelak kat aku. da nak balik dah, ak chau dulu. ak pikir x kn nk chau g2 jew da la laki nie ak x penah tngk mkn kt kdai ibu, at last ak mintak tisu ngn pen kt kak ida, ak tulis 013-2698509 BOLEH KENAL? shiall.!! first time ak buat keje gile dalam idup ak.! ngn zmri pun ak x penah buat mcm 2.!! dengan pantas ak letak atas meja dia then ak senyum, cepat2 ak jalan dan blah g2 jew, da x sempat nk pandang belakang.!! malluuu.!! x sempat ak jalan balik ostel fon ak bunyi.!! tngk2 no x kenal SAH.!! nie mesti no fon laki 2.!! jantung ak da berdegup laju dengan pantas ak angkat fon tu. ayat first dia cakap, "bakpo x tulis namo skali nyo?" mase tu hanya TUHAN  yang tahu apa yang ak rasa.!! suka yang teramat sangat.!! sampai malam tu 3 kedai ak pegi cari nombor maxis hanya utk DIA..!! sekarang semuanya menjadi tanda tanya??????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Bila cinta kini Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu


Dulu kau tawarkan Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi Tinggalkan ku



Hilangnya cintamu Menusuk hatiku
Hingga ku memilih Cinta yang fana


Perginya dirimu Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh Dalam harapan


Hilangnya cintamu Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh Dalam harapan

4 comments:

  1. LaLaLaLaLaLaLaaaaaaaaaaaa..............

    ReplyDelete
  2. auni ! pls create entry baru n continue blik cto nih ! plissss !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete