Monday, September 20, 2010

LaLu LaLanG

mata da ngatuk...ishk...awal lagi nak tido nih..luse ada test costing pulak, da la x study lagi..HUU..apa nak jadi la ngn ak nih...kehidupan kembali seperti sedia kala bersama dengan teman2 yang berbeza negeri...selangor, johor, langkawi, terengganu and so on...ni nak story sal roommate ak..nama dia zulaika halim a.k.a. eikha...dia ni sengal  betol...tadi aku story la sal sorang laki yang syok kt ak..time aku duk story boleh pulak dia gelak terkekek-kekeh..HAHAH...siap tergulim-gulim atas katil lagi...aku pun apa lagi turut gelak sama ah...HAHAHHAHAHA....sampai sakit tekak dibuatnya...dia selalu buat aku tertawa so hilanglah segala kesepian aku..walaupun aku tiada "boyfrend' seperti orang lain..aku mampu tersenym pabila ku melihatnya..aku da angap dia seperti ahli keluargaku juga...susah senang dia tolong aku...eikha jika kau terbaca blog ni sesungguhnya aku bersyukur kita dipertrmukan walaupun sekadar teman...time ak bercerita kau selalu menjadi pendengar setia aku dan segala tentang diri aku hanya kau sorang je yang tahu...jikalau dikau seorang lelaki sudah tentu aku akan melamar kau untuk menjadi teman hidup aku...family kau pun aku da angap mcm family aku jugak..HAHA...dapat gelaran baru GEMOK..!!! hehe..

....auni adilah sayang nur zulaika....

Untuk Seorang Sahabat


Kau merpati putih
Membawa berita kesucian
Tentang negeri berbukit salju
Air syurgawi yang bening
Mengalir dalam matamu
Pelepas dahaga musafir
Yang haus dalam cita-cita
Menuju negeri di seberang sana
Akulah yang terlunta-lunta
dalam nestapa
berteduh dalam tatap sorot matamu
kau sahabatku
yang selalu hadir dalam mimpiku
Karya: Rista Maidi Gustia
Mahasiswa Jurusan Kriminologi UIR


2 comments:

  1. huhu..terharu larh pulak bile bace hehe
    btw thanx sgt2 sbb anggap aku yhg loser nie kwn kau. sy syg awk (^_^)

    ReplyDelete